Rutjes en Jansen inzetbaar bij kraker voor recordaantal toeschouwers

In de aanloop naar de topper tegen N.E.C. worden de omstandigheden voor het Roda JC van René Trost alleen maar beter. Vandaag werd duidelijk dat de coach morgenavond kan beschikken over Anco Jansen én Nathan Rutjes; daarnaast is het nu al zeker dat het toeschouwersrecord in de Jupiler League vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion gebroken zal worden.

Met name de inzetbaarheid van Jansen lag absoluut niet in de lijn der verwachting. De aanvaller lag van februari tot oktober 2014 al in de lappenmand met een meniscusblessure en toen hij na zijn terugkeer in 5 wedstrijden zijn opwachting had gemaakt, ging het weer mis; op de training raakte hij opnieuw geblesseerd en men ging ervan uit dat hij pas in het nieuwe kalenderjaar weer zou kunnen spelen. Desalniettemin verleende de medische staf vandaag groen licht. We hebben hem deze week uitvoerig getest”, zegt Trost tegen 1Limburg. “Hij kon alles doen en had nergens last van.” Behalve Jansen keert ook Nathan Rutjes terug in de wedstrijdselectie. De middenvelder moest door een enkelblessure de duels met FC Oss en VVV-Venlo aan zich voorbij laten gaan.

Diezelfde Trost trainde donderdag besloten en wilde niets kwijt over het basiselftal waarmee hij morgenavond de grasmat betreedt; duidelijk is wel dat Jansen niet fit genoeg is voor een plek aan de aftrap, hij begint op de bank. Het heeft er alle schijn van dat het elftal dat zondag startte tegen VVV-Venlo (1-1) op een aantal plekken gewijzigd zal worden. In dat geval komt met name Rutjes, maar onder meer ook Johan Plat in aanmerking voor een plekje bij de eerste 11.

Er is tevens goed nieuws te melden over het aantal verkochte kaarten voor deze wedstrijd. Donderdagmiddag stond de teller al op 14.395 betalende toeschouwers, een aantal dat in de komende 24 uur nog verder zal gaan toenemen. Hoe dan ook, met de huidige ticketverkoop heeft Roda al het toeschouwersrecord van de Jupiler League doen sneuvelen. Dat record stond eveneens op naam van de Kerkradenaren; op 31 augustus 2014 waren er 13.937 supporters aanwezig in het Parkstad Limburg Stadion bij de derby tussen Roda JC en MVV. Waarschijnlijk mag de club morgenavond tussen de 15.000 en 16.000 betalende bezoekers verwelkomen, waarvan er 1000 in het uitvak te vinden zullen zijn.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.