Schandalig slecht Roda JC wordt vernederd door Volendam

Een schandalig slecht Roda JC Kerkrade is maandagavond door FC Volendam volledig van de mat gespeeld. In een matig gevuld Kras Stadion won Het Andere Oranje met liefst 3-0, maar die score had veel hoger uit kunnen vallen.

Vanaf het eerste moment maakte Roda JC geen enkele aanspraak op de winst, al had Johan Plat in de tweede minuut nog een aardige kopkans. Daarvoor had het echter al 1-0 kunnen staan en nog geen minuut later kreeg FC Volendam weer een reuzenkans.

Na 28 minuten kwam de thuisploeg dan ook op een verdiende voorsprong. De verdediging van Roda was al verschillende malen zoek gespeeld en dit keer ging ook Bram Verbist bij een voorzet in de fout. Kuwas kon dan ook makkelijk intikken.

Nog geen twee minuten later schoot Schilder uit een afvallende corner met een gigantische knal de 2-0 tegen de touwen. Dat was dan ook de verdiende ruststand.

Na rust oogde Roda, met Thong in plaats van Paulissen, kortstondig sterker, maar dat duurde slechts even. Volendam creëerde opnieuw kans op kans. Bij de 3-0 ging echt alles mis wat mis kon gaan. Een slechte ingooi en een dramatische terugspeelbal zetten Philips alleen voor de keeper. Hij kon Verbist makkelijk omspelen en maakte de derde voor de club uit de Palingstad.

Daarna verzuimden onder anderen Mühren en Veerman nog om de score tot een nulletje of zes te laten oplopen. Aan de andere kant mistten Plat en Van Peppen aardige kansen op de eretreffer.

Kort voor tijd pakte Crescendo van Berkel nog een oliedomme rode kaart. Met geel op zak en 3-0 achter besloot hij nog een uitbraak van Volendam te voorkomen, ten koste van zijn tweede geel.

Tegen MVV zal Roda het dan ook zonder hem moeten stellen. Wie het wel moeten doen tegen de Maastrichtenaren zal deze week blijken, nadat deze dreun is verwerkt.

Comments are closed.