Schreurs bedreigd in aanloop naar derby

Komende zondag treffen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht elkaar voor het eerst in competitieverband in 15 jaar tijd. Het zwaarbeladen duel leeft enorm onder de supporters van beide clubs, maar bij een aantal MVV-aanhangers blijken de stoppen te zijn doorgeslagen: Roda-aanvaller Danny Schreurs (ex-MVV) moet het ontgelden bij de Maastrichtse supporters.

De 26-jarige Schreurs heeft, volgens diverse Limburgse media, moeten vernemen dat zijn huis in brand wordt gestoken wanneer hij aankomende zondag namens Roda JC scoort tegen MVV. De aanvaller neemt de indirecte bedreigingen serieus en heeft aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast past hij momenteel enorm op z’n tellen in zijn geboortestad, Maastricht, waar hij ook nu nog woonachtig is. Hij maakt zich zorgen, temeer omdat hij een klein kind heeft: “Je kan het beter wel serieus nemen. Ik ga niet zomaar even de stad in, vooral met de kleine. Dat is helemaal vervelend”, zegt hij zelf daarover.

De spits denkt daarnaast zaterdagnacht uit zijn slaap te worden gehouden door de rivaliserende ‘supporters’. Schreurs’ huis werd vorige week al bekogeld met eieren, nadat bekend werd dat hij voor Roda JC ging spelen. Het contract van de aanvaller bij MVV liep in de zomer af, maar hij trainde nog wel mee op Sportcomplex Klein Geusselt. In de afgelopen 2 seizoenen scoorde Schreurs in totaal 16 maal voor de Sterrendragers. Daarvoor speelde hij voor Fortuna Sittard, Willem II, FC Zwolle en opnieuw Fortuna Sittard.

De derby Roda JC Kerkrade – MVV Maastricht begint komende zondag om 14:30 uur in het Parkstad Limburg Stadion. In de komende dagen blikt Roda JC Live met het laatste nieuws, achtergronden en natuurlijk de voorbeschouwing uitgebreid vooruit op deze Zuid-Limburgse kraker.

Foto: Pro Shots

Comments are closed.