Teleurstelling overheerst bij Helmond Sport

Roda JC Kerkrade ging zaterdagmiddag op bezoek bij Helmond Sport. Doordat de Brabanders met 1-2 verslagen werden, blijven zij in de kelder van de Jupiler League bivakkeren. Trainer Jan van Dijk en Ferry de Regt toonden zich tegenover de camera’s van FOX Sports vooral teleurgesteld.

Ondanks de teleurstelling hield Van Dijk toch een positief gevoel over aan de wedstrijd. “We hebben het Roda JC ontzettend moeilijk gemaakt met veel passie en strijd. Dat vind ik heel knap na de lange wedstrijd (verlenging tegen MVV, red.) afgelopen woensdag. In het begin van de wedstrijd moesten we even aftasten en waren we niet alert genoeg. Toen we het een beetje doorkregen gingen we druk naar voren zetten en creëerden we mogelijkheden. Je zag twee ploegen die voor de winst wilden gaan; het verschil tussen ons was ook niet zo heel groot. Je zou niet zeggen dat dit de nummer twee tegen de nummer zeventien was.”

Uiteindelijk moest Helmond toch haar meerdere erkennen in de Limburgers en dat lag volgens Van Dijk aan een stukje kwaliteit. “Zij hebben gewoon meer kwaliteit en wij missen het gogme op het juiste moment; de penalty geven we ongelukkig weg en bij de tweede goal moeten we zo slim zijn om even hun spel te stoppen met een slimme overtreding. We waren daar gewoon niet scherp genoeg. De inzet was echter goed en ik ben blij met de druk naar voren. Je speelt niet elke week tegen een club als Roda, dus dan gaan er zeker punten komen. We maakten tot het einde aanspraak op punten.”

Verdediger Ferry de Regt kon zich daarin vinden. “Over de eerste helft waren we beter, maar ik hou hier wel een rotgevoel aan over. Na de eerste tien minuten ging Roda naar achter lopen en kregen wij de wedstrijd in handen. Na de 1-1 ging het echter minder lopen. Als we volgende week dezelfde passie en strijd leveren komt het goed.” Bij de 1-2 werd de verdediger afgetroefd door Regino Ciclia. “Ik weet niet waar hij vandaan kwam, maar ik was ‘m kwijt. Dit soort wedstrijden kun je echter ook gewoon winnen, daar kunnen we ons aan vasthouden.”

Foto: ANP

Comments are closed.