Terugkeer Malki naar Roda lijkt uitgesloten

Ondanks recente inspanningen van de nieuwe hoofdtrainer Darije Kalezic, lijkt het niet erop dat Sanharib Malki op korte termijn terugkeert bij Roda JC Kerkrade. De Syrische aanvaller staat nog onder contract bij het Turkse Kasimpasa en het heeft er alle schijn van dat hij zijn huidige werkgever niet gaat verlaten. “Ik verwacht dat ik ook komend seizoen gewoon hier zal spelen.”

Dat zegt de voormalig spits van de Limburgers tegen het Algemeen Dagblad. Doordat de contracten van onder meer Johan Plat, Frank Demouge en Danny Schreurs niet verlengd werden, is Roda naarstig op zoek naar versterkingen voor de spitspositie. De promovendus wist al Santiago Palacios (afkomstig van topklasser De Treffers) en Tim Blättler (afkomstig van amateurvereniging vv Chevremont) aan zich te binden, maar zij zullen niet de beoogde nieuwe aanvalsleider van het eerste elftal zijn. Coach Kalezic polste Malki voor een terugkeer naar het Parkstad Limburg Stadion, maar zover lijkt het niet te komen.

Malki lijkt immers niet van plan om in te zetten op een comeback in Kerkrade: “Mijn contract loopt hier nog een jaar door en ik denk niet dat Kasimpasa me zomaar laat gaan. Ik ben blij dat Roda terug is in de Eredivisie. Daar horen ze thuis. Ik vind het ook prachtig dat ze nog aan me denken maar hoewel ik niet alles speel, heb ik het hier wel naar mijn zin. Het is een mooie en grote club en ik verwacht dat ik hier ook komend seizoen gewoon zal spelen.” De clubleiding doet er dus verstandig aan om het vizier op een andere centrumspits te gaan richten.

De Syrische goaltjesdief speelde tussen 2011 en 2013 twee seizoenen in dienst van Roda JC, maar maakte zich in die korte periode ongekend populair bij de achterban van de geel-zwarten, mede door 42 doelpunten in 64 gespeelde wedstrijden. Bovendien was De Tank van Damascus onder coach Ruud Brood in het seizoen 2012/2013 aanvoerder van de Koempelclub.

Comments (2)

Comments are closed.