Toch winkelen in januari: “Kijken wat er mogelijk is”

Nadat afgelopen zomer opnieuw een leger aan nieuwe spelers richting Kerkrade kwam, was Ton Caanen tevreden. De technisch directeur van Roda JC gaf aan dat er in de winter zeker niet gewinkeld zou hoeven te worden. Nu Roda na dertien speelrondes de laatste positie bezit, klinken er andere geluiden uit het Parkstad Limburg Stadion.

Afgelopen winter, toen Caanen net was aangesteld, werd de selectie van een kwaliteitsinjectie voorzien door de komst van maar liefst acht spelers. In deze winter zou de hand echter op de knip moeten worden gehouden. De cijfers laten momenteel echter aan duidelijkheid niet te wensen over. Qua positie staat Roda er nog niet slecht voor. Het staat weliswaar laatste, maar met slechts drie punten achterstand op plek 12 is dat geen grote zorg. De problemen zitten in het doelsaldo: in veertien officiële wedstrijden werd er dit seizoen slechts zes keer gescoord. Nog geen doelpunt per twee wedstrijden, dus.

Nadat eerder trainer Yannis Anastasiou al zijn beklag deed over het gebrek aan scorend vermogen, erkent ook Caanen nu het probleem. “Begin december gaan we de balans opmaken en kijken wat er mogelijk is in de winter. Het is duidelijk dat onze spitspositie versterking kan gebruiken”, aldus de TD tegenover Voetbal International. “We gaan echter absoluut niet een groot aantal spelers erbij halen. Dat is niet nodig en de ruimte hebben we niet.”

Dani Schahin werd met veel bombarie binnengehaald als eerste spits, maar heeft buiten 45 minuten tegen VV Schinveld nog geen wedstrijdminuten gemaakt. Hij worstelt inmiddels al vijf maanden met een knieblessure. Nestoras Mytides werd daardoor tegen wil en dank eerste spits, maar heeft nog geen moment kunnen overtuigen, en noodgreep Simon Church raakte ook al geblesseerd. Hij is nog tot januari uit de roulatie. Over Schahin zegt Caanen: “Vorige week heeft hij voor het eerst weer met de groep meegetraind, met het oog op de januarimaand houden we goed in de gaten hoe zijn situatie zich ontwikkelt.”

Foto: Pro Shots

Comments (25)

Comments are closed.