Top/Flop | Ajax – Roda JC

Dit seizoen belicht Roda JC Live wekelijks in ‘Top/Flop’ op serieuze én ludieke wijze de opvallendste positieve én negatieve aspecten van Roda’s meest recente wedstrijd. In deze editie staat natuurlijk Ajax – Roda JC in de hoofdrol. Ook presenteren we hierin aan jullie onze spelersbeoordelingen. Hierin is extra aandacht voor onder andere Rosheuvel en Milec.

Roda JC Kerkrade heeft zaterdag haar eerste uitwedstrijd van het seizoen gespeeld. Hierin werd een mooi resultaat behaald, namelijk een 2-2 gelijkspel tegen Ajax. Ajax opende de score via Dolberg en had genoeg mogelijkheden in de eerste helft om de voorsprong uit te breiden. Roda kwam echter onverwacht via Auassar terug tot 1-1. Net voor rust wist Dolberg nog een tweede goal voor Ajax te maken. Deze stand bleef lang op de borden, maar net voor het eindsignaal van scheidsrechter Nijhuis wist Van Hyfte nog de 2-2 te maken. Door deze uitslag kon Roda JC uit Amsterdam een punt mee nemen naar Kerkrade. Voor een uitgebreide analyse van deze prestatie verwijzen wij jullie graag naar onze nabeschouwing die ook op deze site te vinden is.

TOP
Mikhail Rosheuvel:
Al vroeg tijdens de transferperiode werd Rosheuvel als aanwinst van Roda gepresenteerd. Hierbij waren de reacties toch wel gemengd te noemen. Moest een speler van degradant Cambuur in Kerkrade gaan zorgen voor aanvallend voetbal? Jazeker! Ook zaterdag had Rosheuvel de gehele wedstrijd aanvallende intenties. Hij viel al tijdens de eerste wedstrijd tegen Heracles en in de voorbereiding op door zijn continue drang naar voren. Met zijn snelheid zorgt hij voortdurend voor dreiging en weet hij de verdediging van de tegenpartij goed bezig te houden. Wat ons betreft echt top!
Adil Auassar: Nog zo’n aankoop die zich meteen in het elftal weet te vechten. Hij weet al twee weken op rij te scoren (én zaterdag leverde hij bovendien de assist bij de 2-2) en zeker tegen Ajax was zijn doelpunt onverwacht te noemen. Doordat hij zichzelf steeds op de juiste plek weet te positioneren wist hij een belangrijke rol in het elftal te vervullen. Bovendien kan Auassar op veel plekken in het elftal uit de voeten. We hopen dat hij zijn scorende serie nog lang kan vasthouden.
De grasmat van de Arena: Toch wel het meest besproken stukje groen van Nederland. De kwaliteit van dit stukje Amsterdams groen was afgelopen jaren regelmatig bedroevend. Maar vanaf dit seizoen is alles anders! Doordat men gras uit Limburg heeft gehaald, met 10% kunstvezels erin verwerkt, verwacht men eindelijk een biljartlaken in de Arena te hebben. En wat ons betreft lag het veld er inderdaad prima bij.

Ananou bekijkt het grasveld van dichtbij. Ook baalt hij van de 2-1 die net daarvoor viel.
Ananou bekijkt het grasveld van dichtbij. Ook baalt hij van de 2-1 die net daarvoor viel.

FLOP
Martin Milec
Milec moet het bij zijn verdedigende acties natuurlijk niet van zijn lengte hebben. Ook zijn overige acties waren echter niet al te rooskleurig. Hij zat regelmatig mis en liep achter de feiten aan. Zijn fouten moesten vaak door de overige verdedigers worden gecorrigeerd. Ook in de opbouw was Milec erg zwak.
Marcos Gullón: De man uit Spanje die er vorige week nog niet bij was door een schorsing. Vandaag leek hij op zoek naar een nieuwe schorsing. Hij had regelmatig niet al te snuggere acties en voegde weinig toe aan het elftal. Dat hij geen tweede gele kaart heeft gepakt mag een wonder heten. Mede door een attente coach Anastasiou werd hij nog op tijd gewisseld voordat hij de tweede kaart kon pakken.
De sfeer in de ArenA: De sfeer in de ArenA is vaak niet al te goed. Maar gisteren spande toch wel de kroon. Enerzijds kan dat natuurlijk te maken hebben met de vakantie, anderzijds is wellicht een deel van de fans al vertrokken richting Rostov. Wat de echte oorzaak was van de sfeerloosheid is ons onduidelijk, toen de 2-2 viel was in elk geval al zeker 25% van de fans die wel aanwezig waren richting huis vertrokken. Gelukkig hebben zij het goaltje van Van Hyfte toch nog thuis kunnen terugkijken bij Studio Sport.

SPELERSBEOORDELINGEN
Benjamin van Leer: 7 – Keepte degelijk en straalde rust uit. Moest echter helaas wel 2x een bal van Dolberg laten passeren.
Martin Milec: 4,5 – Zie ‘Flop’
Roel Brouwers: 6,5 – Revancheerde zich behoorlijk na zijn optreden vorige week. Kan natuurlijk ermee te maken dat hij vandaag weer op echt gras kon spelen in plaats van ‘ons eigen’ kunstgras.
Frederic Ananou: 6 – Na zijn optreden van vorige week had iedereen vandaag hoge verwachtingen. Deze kon hij echter niet volledig invullen. Bij het tweede doelpunt van Ajax liet hij zich makkelijk aftroeven.
Christian Kum: 6 – Solide verdediger. Wist niet op te vallen.
Ard van Peppen: 7 – Van Peppen lijkt fitter dan ooit! Hij maakte vaak, waar nodig, goede opruimende acties en wist ook in de opbouw zijn bijdrage te leveren.
Marcos Gullón: 4,5 – Zie ‘Flop’
Tom van Hyfte: 7 – Sloop goed tussen de linies door en speelde functioneel. Wist wederom een belangrijk doelpunt te maken. Daar heeft Tom wel een neusje voor.
Abdul Ajagun: 6,5 – Dook regelmatig goed tussen de linies op. Moet duidelijk nog ingespeeld worden in het elftal. Hij speelt nog een beetje zoekende.
Adil Auassar: 7.5 – Zie ‘Top’
Mikhail Rosheuvel: 7 – Zie ‘Top’
David Boysen: 6 – Leverde mooie voorzet en zorgt dreiging. Lijkt voetballend nog meer in te zitten dan eruit komt.

Foto’s: Pro Shots

Comments (15)

Comments are closed.