Top/Flop | FC Twente – Roda JC Kerkrade

Ook vrijdagavond wist Roda JC haar ongeslagen reeks voort te zetten. Tegen de nummer vijf van de ranglijst werd er 0-0 gelijk gespeeld. Enkel naar de uitslag gekeken een degelijke prestatie. Hoe deze tot stand kwam belichten we in de wekelijkse rubriek Top/Flop. Ook deze week inclusief de gebruikelijke spelersbeoordelingen!

TOP
Benjamin van Leer
Benjamin van Leer bewees vrijdag maar weer eens dat hij een keeper is die ervoor kan zorgen dat Roda JC punten haalt. Hij zorgde, met een aantal fraaie reflexen, ervoor dat Roda geen tegendoelpunten kreeg. Hij leek steeds beter in de wedstrijd te groeien en had een krachtige uitstraling. Voor rust had de doelman wel even moeite een vrije trap klem te vangen, maar verder hebben we hem absoluut niet op een fout kunnen betrappen. Uitstekend!

Werklust
Dat de huidige selectie van Roda JC niet beschikt over de grootste talenten van de Eredivisie is ondertussen wel iedereen duidelijk geworden. Dit werd vrijdag echter ruimschoots gecompenseerd met de juiste wedstrijdinstelling en werklust. Er werd gevochten en gezweet. Op deze manier werd het voor Twente lastig een gat in de defensie te vinden. Zo zien we dat natuurlijk graag. Laten we hopen dat de ploeg dit vast weet te houden.

Positieve flow
Eindelijk zit het team van Yannis Anastasiou in een positieve flow. Er werd al drie weken achter elkaar niet verloren. Na de beroerde maand september is oktober voor Roda JC een stuk beter verlopen. Uit deze wedstrijden kan er meer vertrouwen getankt worden. Tevens kan er, nu de aansluiting weer is gevonden, ook weer voorzichtig omhoog worden gekeken op de ranglijst.

FLOP
Wéér geen goals
Afgelopen 2 weken werd er eindelijk weer eens gescoord. Maar vandaag weer niet. Doelpunten maken blijft een groot probleem voor Roda JC. Het aantal verkregen kansen was gedurende de wedstrijd in zijn geheel laag te noemen. Desondanks had men in de counter zeker iets meer kunnen creëren en de verkregen kansen beter kunnen benutten.

Laatste op de ranglijst
Ondanks de goede resultaten in oktober staat Roda JC opnieuw laatste op de ranglijst. Het punt van het gelijkspel was niet voldoende om Willem ll onder ons te houden. Wel is ondertussen de aansluiting gevonden met de rest van het linkerrijtje en is het doorgeven van de rode lantaarn een steeds realistischer scenario geworden

Het middenveld
Anastasiou krijgt ondertussen de verdediging steeds beter geplaatst en het aantal tegendoelpunten neemt steeds verder af. Het middenveld is echter het nieuwe zorgenkindje van de trainer. De middelste linie werd afgelopen weekend volledig overlopen en heeft vaak grote moeite de bal binnen de eigen ploeg te houden. Ook de zijn de mogelijkheden om te wisselen in deze linie erg beperkt, gekeken naar de spelers op de bank. Tom van Hyfte droeg vrijdag weer zijn gebruikelijke onzichtbaarheidsmantel en kon als captain ook niet zorgen voor veel rust op het middenveld.

BEOORDELINGEN
Benjamin van Leer: 8,5 – Uitstekend! Zie top.
Chris Kum: 7,5 – Doet steeds meer spelritme op en speelt steeds beter verdedigend.
Marcos Gullón: 7 – Rots in de verdediging. Maar heeft soms wel erg wilde acties om de bal op onlogische plekken terug te veroveren.
Daryl Werker: 7,5 – Speelt ondertussen in de verdediging alsof hij er al jaren staat. Ook bij hem hebben de goede resultaten van afgelopen weken gezorgd voor een boost van het zelfvertrouwen en een versnelling van het leertraject.
Ard van Peppen: 6 – Lijkt uit een diepe vormcrisis te komen. Het gaat al beter dan vorige weken.
Adil Auassar: 6,5 – Mocht nog eens in de basis beginnen. Deed het best aardig en zorgde voor aantal goede onderscheppingen.
Tom van Hyfte: 5,5 – Geheel onzichtbaar en slordig aan de bal.
Abdul Ajagun: 7 – Herstelde zijn optreden van vorige week en zorgt met de grote afstanden die hij aflegt voor een extra muur voor de verdediging.
Rosheuvel: 7,5 – Wat is hij snel! Deze keer echter ook enkele keren dreigend. Goals maken is echter niet zijn specialiteit. Maar dan speelde hij waarschijnlijk ook niet bij Roda JC.
Mitchel Paulissen: 6 – Als gelegenheidsspits speelt hij best aardig. Ook hij raakt weer een beetje in vorm. Echte scherpte om een goal te maken ontbreekt vooralsnog
David Boysen: 6,5 – Had kunnen zorgen voor hét doelpunt van Roda JC. Maakte hem helaas niet, maar werkte hard voor iedere meter.

Comments (8)

Comments are closed.