Transfer lonkt voor Roda-middenvelder Pluim

Er bestaat een meer dan reële kans dat Roda JC de tweede seizoenshelft zonder Wiljan Pluim zal afwerken. Volgens Voetbal International staat de middenvelder in de belangstelling van enkele Eredivisie-clubs en is er zelfs interesse uit Azerbeidzjan voor de Zwollenaar.

De Brabantse eredivisionisten Willem II en NAC Breda hengelen naar verluidt naar de diensten van de aanvallende middenvelder, die eergisteren zijn 26ste verjaardag vierde. Inter Bakoe, de club uit Azerbeidzjan waar Roland Vroomans (voormalig hoofd jeugdopleidingen Roda JC) sinds kort werkzaam is, blijkt de derde gegadigde voor Pluim, die sinds 2011 in Kerkrade onder contract staat en over een aflopende verbintenis beschikt. Deze transferperiode lijkt de laatste mogelijkheid voor de Limburgers om geld te vangen voor de speler, aangezien een contractverlenging in het Parkstad Limburg Stadion gezien de financiële situatie van de club op dit moment niet direct voor de hand ligt en Pluim derhalve in de zomer transfervrij zou kunnen vertrekken.

Eerder ging het gerucht rond dat de Kerkradenaren bereid zouden zijn om een ruildeal met Pluim’s ex-club PEC Zwolle tot stand te brengen, waarbij aanvaller  Stef Nijland de omgekeerde weg zou bewandelen; het lijkt er echter op dit moment niet op dat deze deal daadwerkelijk vorm gaat krijgen. Pluim speelde dit seizoen 16 wedstrijden in de Jupiler League en is een vaste waarde in het elftal van coach René Trost. Een andere basisspeler, Henk Dijkhuizen, zou ook interesse genieten van enkele clubs uit de Eredivisie. Er zijn desalniettemin nog geen concrete onderhandelingen gaande over de 22-jarige rechtsback.

Foto: Roda JC Live archief

Comments are closed.