Transfer-updates: Roda huurt Van Duinen en onderhandelt met Gehrt

Vandaag om 0.00 uur zal de transfermarkt in Nederland en in een groot deel van Europa weer sluiten. Roda JC Live houdt vandaag de transfermarkt in de gaten en houdt iedereen op de hoogte van het laatste nieuws. De club versterkte zich zojuist met spits Mike van Duinen en is dichtbij het aantrekken van een oud-teamgenoot van de Hagenees: Mathias Gehrt.

Mike van Duinen
Roda JC had aanvaller Mike van Duinen (links op de foto) al een tijdje in het vizier. Lang leek het erop dat zijn werkgever Fortuna Düsseldorf het vertrouwen behield in de ex-spits van ADO Den Haag, maar nu de transfer van Nikola Djurdjic naar F95 zo goed als afgerond is kiest de aanvaller eieren voor zijn geld. De speler ging maandagmiddag in gesprek met Roda-hoofdtrainer Darije Kalezic om vervolgens de huurovereenkomst af te ronden. Van Duinen kon het seizoen ook ‘gewoon’ in Düsseldorf afmaken, maar de kans op speeltijd bij de club in de 2. Bundesliga was door de recente ontwikkelingen dus aanzienlijk geslonken. De Hagenees, die in het shirt van ADO Den Haag tot 27 doelpunten kwam in 117 Eredivisie-duels, wordt voor het restant van het seizoen gehuurd door de Koempelclub, die daarmee haar laatste gewenste offensieve versterking binnenhaalt.

Mathias Gehrt
Daarnaast meldt VI dat Roda JC in navolging van Van Duinen ook in onderhandeling is met een mogelijk negende aanwinst. Het gaat daarbij om een enigszins verrassende naam: Mathias Gehrt (rechts op de foto). De 23-jarige Deense middenvelder valt momenteel buiten de boot bij ADO Den Haag, waar hij anderhalf seizoen basisspeler was maar sinds zijn terugkeer van een zware blessure niet in de plannen voorkomt van Henk Fräser. Gehrt’s contract in de Hofstad loopt door tot medio 2017 en Roda lijkt voornemens om hem op huurbasis over te nemen. Met het benaderen van Gehrt spelen de Zuid-Limburgers in op een mogelijk laat vertrek van Mitchel Paulissen, die nadrukkelijke belangstelling geniet van Willem II en VVV-Venlo.

Jeroen de Regt is naast Roda JC Live-redacteur ook nadrukkelijk volger van ADO Den Haag. Hij denkt dat Roda JC met Gehrt een speler met specifieke mogelijkheden in huis zou halen: “Mathias Gehrt is een prima Deens talent, die door blessures gehinderd is in zijn ontwikkeling. Bij ADO past hij op dit moment niet in het systeem door de rol van Timothy Derijck op het middenveld en het feit dat Fräser nét iets meer ziet in Kevin Jansen en Danny Bakker. Fysiek is het wat minder, maar Mathias is een speler met een goede techniek en een prima pass.”

Header: GroenGeelHart

Comments (32)

Comments are closed.