Trost: “Als zij hun dag hebben, wordt het een zware dobber”

Vanavond (20:00 uur) treft Roda JC Kerkrade in het eigen Parkstad Limburg Stadion de medekoploper in periode 2, Almere City. Roda-trainer René Trost is dan ook op zijn hoede voor de ploeg uit de polder, die net als Roda JC zelf de laatste 4 wedstrijden in winst wist om te zetten; “Almere is een geduchte tegenstander”. Het wordt voor de Kerkradenaren de tweede opeenvolgende wedstrijd tegen een concurrent voor de tweede periodetitel. Twee weken geleden (afgelopen week werd er niet gevoetbald vanwege interlands) rekenden de geel-zwarten, met de nodige moeite, af met FC Emmen (2-3), nadat in de wedstrijden daarvoor overtuigende zeges werden geboekt op Achilles ’29, Sparta Rotterdam en Jong FC Twente. Trost op de clubwebsite: “We zullen er vanavond tegen Almere City alles aan doen om die lijn door te trekken. De 2-3 overwinning op FC Emmen was gelukkig en zwaarbevochten, we speelden zeker niet onze beste wedstrijd en hadden het heel moeilijk. Maar met doelpunten van Anco Jansen, Johan Plat en Frank Demouge gaf onze individuele kwaliteit opnieuw de doorslag.”

De oefenmeester zag daags na het duel in Drenthe doelpuntenmaker Jansen geblesseerd raken tijdens de training. Een enkelblessure houdt de toch al zo blessuregevoelige aanvaller op z’n minst tot het eind van dit kalenderjaar aan de kant. “Natuurlijk is dat een forse tegenvaller. Zeker voor Anco zelf is het enorm balen omdat hij de laatste weken lekker bezig was. Door de tijdelijke afwezigheid van Wiljan Pluim kwam Anco sneller dan gepland in aanmerking voor een basisplaats en dat ging prima, daarom is het zo jammer dat hij nu weer is uitgeschakeld.Aan de andere kant zijn we in het bezit van prima vervangers, al hopen we er natuurlijk op dat Anco zo snel mogelijk herstelt. Tenslotte heeft hij zijn meerwaarde al absoluut bewezen.”

“Eigenlijk is het een heel aparte ploeg”
Zoals gezegd steekt de tegenstander van vanavond, Almere City, de laatste weken in een uitstekende vorm en dat is ook Trost niet ontgaan. “Eigenlijk is het een heel aparte ploeg die alleen maar wedstrijden wint of verliest (het team won tot dusver 6 duels, verloor 7 keer en speelde nog geen enkele keer gelijk, red.). Dat mijn collega Fred Grim afkomstig is uit de Ajax-school is duidelijk zichtbaar. Almere speelt met veel lef, in een heel herkenbaar 4-3-3 systeem, met snelle buitenspelers en een prima spits in de persoon van Vincent Janssen.” De Kerkraadse coach is eveneens van mening dat de tegenstander over een prima spelersgroep beschikt: “Jongens als Jason Oost en Sander Keller hebben veel ervaring. Daarnaast is de reservebank met spelers als Rodney Sneijder, Leon de Kogel en Charles Dissels sterk bezet. Kortom, Almere is een geduchte tegenstander die altijd van eigen kracht uitgaat. Als zij hun dag hebben, wordt het een zware dobber en zullen we alle zeilen moeten bijzetten.”

Van eigen kracht uitgaan, dat is ook het devies voor de Kerkradenaren in de aanloop naar het duel van vanavond, zoals dat eigenlijk voor vrijwel iedere wedstrijd geldt die Roda momenteel speelt. Trost: “Ook wij zijn natuurlijk in het bezit van een prima ploeg. De laatste wedstrijden is onze groep steeds meer naar elkaar toegegroeid en wordt het voetballend steeds beter. Dat moet voldoende vertrouwen geven om ook deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten.” Butcher benadrukt nog maar eens dat een hecht collectief de basis voor succes is: “We hebben niet alleen een goede ploeg waar veel voetbal in zit, we vormen ook een’echt team. Uiteraard zijn er jongens die graag meer in actie willen komen, maar iedereen gaat uitstekend met elkaar om. Dat is de basis voor onze goede resultaten.”

Roda JC – Almere City FC begint vanavond om 20:00 uur. Wie niet in het stadion aanwezig kan zijn, kan de wedstrijd live volgen via één van de betaalkanalen van FOX Sports. Voor wie niet over het juiste zenderpakket beschikt (of gewoon graag voetbal op twitter volgt) verzorgt Roda JC Live zoals gebruikelijk een live-verslag op www.twitter.com/rodajclive (@RodaJClive).

Foto: Pro Shots

 

Comments are closed.