Trost en Ramos sturen brief tegen spreekkoren

Roda JC Kerkrade heeft de supporters opgeroepen om te stoppen met het laten horen van kwetsende spreekkoren in het stadion. Dat gebeurt naar aanleiding van de spreekkoren die te horen waren in het thuisduel tegen FC Eindhoven. Toen werden tevens bekers het veld op gegooid; ook dat wil de club niet meer hebben.

De club ziet zich genoodzaakt om deze brief de deur uit te doen, vanwege de forse boetes die zij naar eigen zeggen over de laatste jaren heeft moeten betalen aan de KNVB. Volgens Roda liepen de boetes op tot bedragen in de tienduizenden euro’s.

Supporters roerden zich de laatste seizoenen vaak na discutabele beslissingen van scheidsrechters in het nadeel van de Kerkradenaren. De club heeft op een gegeven moment ook een klacht ingediend over de vele foutieve beslissingen in het nadeel van Roda JC. Meer kan de club naar eigen zeggen niet doen. Toch bleven er relatief vaak discutabele beslissingen vallen in het nadeel van Roda en mede daardoor groeiden “KNVB Maffia” en “Que sera, sera” uit tot klassiekers op de Kerkraadse tribunes. Ook werd er een spandoek getoond van een wedstrijdformulier met daarop de tekst “KNVB Maffia”.

Volgens de club zelf wordt zij nauwlettend in de gaten gehouden door de KNVB, vanwege de grote strafkaart die in de afgelopen jaren is opgebouwd. De nationale voetbalbond controleert onder andere hoe Roda de wedstrijden organiseert en ook hoe supporters die over de schreef gaan worden bestraft.

Trainer René Trost en aanvoerder Guy Ramos doen nu in een open brief een beroep op de supporters. Ze roepen de fans op zich niet wederom schuldig te maken aan zulk gedrag, ook niet als er weer een beslissing al dan niet onterecht in het nadeel van Roda JC Kerkrade uitvalt. Zo kan de club veel geld besparen, dat dan ten goede kan komen aan de opbouw van de club, in plaats van aan de KNVB.

De open brief is hier te lezen. 

Foto: Roda JC Live

Comments are closed.