Trost: “Er komt steeds meer concurrentie”

Maandagavond gaat Roda JC Kerkrade op bezoek in een, naar alle waarschijnlijkheid, akelig lege Grolsch Veste. Om 20:00 wordt er afgetrapt tegen Jong FC Twente. René Trost blikt in gesprek met Roda JC Club TV vooruit op de pot tegen de Enschedeërs. Tevens kijkt hij terug op de eerste periode.

De laatste wedstrijd van de eerste periode eindigde in een teleurstellend gelijkspel tegen Jong PSV (1-1). “We hadden de periode toch niet gewonnen, maar toch is het een teleurstelling. We hadden die wedstrijd gewoon moeten winnen. In het begin voetbalden we heel goed, maar zij spelen in het laatste kwartier één counter heel goed uit en dan verlies je twee punten. Dat is heel vervelend, we zagen er verdedigend ook slecht uit toen.”

Toch is het gevoel over de eerste periode goed. “Voor deze resultaten had ik getekend. We weten dat het voetbal nog beter kan en moet. We trainen nu ook tactisch, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat dit elftal veel beter kan en gaat voetballen. De resultaten zijn echter ook belangrijk en dus moet je gewoon winnen van Jong FC Twente, het maakt niet uit hoe. Daarna moeten we twee keer tegen Sparta en als je die ook allebei wint, kan het weer interessant worden.”

Tegen Jong FC Twente zal Roda dus het resultaat tegen de andere beloften, van PSV, moeten wegspoelen. “FC Twente heeft een geweldig stadion, het veld zal perfect zijn, maar waarschijnlijk zit er bijna niemand. Bovendien weet je niet tegen wie je gaat spelen. Ze kunnen jongens van het eerste inzetten, omdat ze op zaterdagavond al tegen Ajax spelen. Videobeelden zijn dus bijna onbruikbaar. We moeten gewoon naar onszelf kijken en dan zien we wel met welke elf spelers Twente zal aantreden.”

Als Trost naar de eigen selectie kijkt, ziet hij dat de ziekenboeg langzaam leeg is gestroomd. “Lagouireh en Van Peppen zijn gewoon weer met de groep mee aan het trainen, dus ik ga er vanuit dat zij gewoon inzetbaar zijn. Met Anco Jansen gaat het de goede kant op. We zullen zondag bepalen of hij meereist naar Enschede of niet. De concurrentie neemt dus toe en dat is positief. Straks moet ik op bepaalde posities gaan kiezen tussen twee gelijkwaardige spelers en dat is lastig, maar wel goed. We moeten dan per wedstrijd bekijken wie er speelt.” Martijn Monteyne is de enige speler die zeker niet bij de selectie zal horen aanstaande maandag.

Foto: Henk Korzelius

 

 

Comments are closed.