Trost: “We zijn torenhoog favoriet tegen Telstar”

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk is het nu tijd voor de tweede officiële wedstrijd van René Trost als trainer van Roda JC Kerkrade. Dit keer gaan de Kerkradenaren op bezoek bij SC Telstar. Trost ziet de trip naar Velsen-Zuid met veel vertrouwen tegemoet en loopt niet weg voor de favorietenrol.

“We zijn gewoon torenhoog favoriet, daar moet je niet voor weglopen”, zegt hij in gesprek met Roda JC Club TV. “We moeten zorgen dat we het niveau halen dat we kunnen halen. Dat hoeft niet per se het niveau te zijn dat we tegen RKC haalden, maar we moeten zorgen dat we niet door de ondergrens zakken. Als we een acceptabel niveau kunnen halen, en als we een goede instelling tonen, dan moet de kwaliteit de doorslag kunnen geven.”

Hij waarschuwt zijn selectie vooral op de ambiance in Velsen, die heel wat anders zal zijn dan de ambiance tegen RKC Waalwijk, toen er meer dan tienduizend toeschouwers op de tribune zaten. “Het is mijn taak om de spelers daar goed op voor te bereiden, maar we moeten van onszelf uitgaan. Dit zijn wedstrijden waar je niet zo veel in te winnen hebt. We moeten ons op onszelf focussen, zij mogen in ieder geval niet onze sterkte gaan bepalen. Wij moeten zelf kunnen bepalen hoe sterk we zijn. Als we dat morgen kunnen opbrengen, voorzie ik geen problemen. Dan moet het kunnen lukken!”

De wedstrijd in het TATA Steel Stadion begint vrijdagavond om 20:00 is live te volgen via http://www.twitter.com/RodaJCLive!

Foto: Henk Korzelius

Comments are closed.