Van Hyfte: “We gaan zonder twijfel promoveren”

Ook de spelersgroep kampt met een dubbel gevoel na het vertrek van René Trost. Dat zegt Tom van Hyfte in gesprek met L1. De trainer nam vanochtend afscheid van de groep en Van Hyfte is helder. “Wij zijn hier verantwoordelijk voor.”

Nadat de nederlaag tegen Sparta (6-0) van maandag nog niet verteerd was, kwam gisteravond het volgende nieuws. “Dat gebeurt”, aldus Van Hyfte. “De club heeft hier goed over nagedacht. Trost heeft vanochtend zijn gevoel uitgelegd. Zijn enige doel was om de club naar de Eredivisie te brengen en hij denkt dat dit de goede keuze was. Men hoopt op een schokeffect, om er iets goeds uit te krijgen naar de toekomst. Wij moeten daar nu samen met de staf voor zorgen, zodat zijn keuze de juiste blijkt te zijn geweest.”

Het vertrek is de apotheose van maanden van wisselvallige prestaties. “Het is een samenloop van omstandigheden. In 2014 was er niets aan de hand, maar daarna zijn we slecht gestart met de wedstrijd tegen Sparta als climax. Nu moeten we de komende wedstrijden alles geven om met een goed gevoel de nacompetitie in te stappen. We moeten reactie tonen, als eerste tegen Helmond Sport. Het is zaak dat we snel de play-offs veilig stellen en zorgen dat we dan niet te verslaan zijn. Dat is een nieuwe start en we moeten er honderd procent tegenaan.”

De laatste weken gingen er flink wat geruchten dat Trost problemen zou hebben met de ervaren spelers binnen de groep. Van Hyfte ontkent dat. “Er waren geen problemen. Van beide kanten is er altijd vertrouwen uitgesproken. Van ons had René niet weg gehoeven. Nu is het afwachten wat er gaat veranderen. Iedere trainer heeft immers zijn eigen visie.”

Over één ding is Van Hyfte in ieder geval duidelijk: “We gaan promoveren, zonder twijfel.”

Foto: Pro Shots

Comments (1)

  1. nou, nou Tommeke(n),
    1) Goed, dat jij jullie verantwoordelijkheid in deze benoemt!
    2) Dat van dat promoveren, is hierbij dan afgesproken, he.
    succes met dat promoveren!

Comments are closed.