Veerkrachtig Roda neemt punt mee uit Den Haag

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het Eredivisie-duel bij ADO Den Haag. De Kerkradenaren kwamen tot twee maal toe op achterstand in de Hofstad, maar via een intikker van Tom van Hyfte en een fraai afstandsschot van Kristoffer Petterson stond er uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord.

In een bepaald niet oogstrelende eerste helft was het niet verwonderlijk dat de doelpunten voortkwamen uit defensieve fouten. Namens Roda ging Marcos Gullón na 20 minuten spelen de mist in met een veel te korte terugspeelbal, waarna de bal via Schaken en Van Leer in de voeten van Jansen belandde, die afrondde. ADO was vervolgens de minst slechte ploeg van de twee, maar Roda kreeg wel betere mogelijkheden; zo ging een poging van Zhukov voorlangs. Op slag van rust stond er toch een 1-1 stand op het scorebord; Tom van Hyfte maakte dankbaar gebruik van mistasten van Vito Wormgoor en tikte eenvoudig de gelijkmaker in het doel.

Ook de tweede helft begon niet al te sprankelend, zeker niet voor de Kerkradenaren; ADO kwam namelijk opnieuw op voorsprong toen Timothy Derijck een indraaiende vrije trap van Edouard Duplan van dichtbij binnenkopte. Roda incasseerde daarmee niet voor het eerst op kinderlijke wijze een doelpunt uit een standaardsituatie. Het momentum lag daarmee bij ADO, dat enkele keren gevaarlijk opdook voor het doel van Benjamin van Leer. De Kerkradenaren toonden echter veerkracht en kwamen bijna op gelijke hoogte, ware het niet dat de kopbal van Ugur Inceman op de lat belandde. Daarna volgde een slotkwartier waarin het spel op en neer golfde, en Roda de ploeg was die zich het effectiefst toonde; invaller Kristoffer Peterson had een mooie dribbel in huis en joeg vervolgens de bal van zo’n 25 meter het doel in, waar keeper Martin Hansen geen schijn van kans had.

Het duel was daarmee nog niet gespeeld en de Limburgers leken zelfs op voorsprong te komen toen een andere invaller, Maecky Ngombo, spits Rydell Poepon bediende, maar oog-in-oog met keeper Hansen was het de doelman die het laatste woord had. Dat gold ook aan de overkant voor Benjamin van Leer, die katachtige reddingen in huis had op schoten van Havenaar en Duplan. De laatste mogelijkheid was opnieuw voor Poepon; zijn kopbal werd echter gekeerd door Hansen.

Door het 2-2 gelijkspel blijft ADO op de ranglijst drie punten voorsprong houden op Roda JC. Daarmee bezetten de teams respectievelijk de 12e en 13e plek. De ploeg van Darije Kalezic, die ook nog steeds vijf punten voorsprong heeft op de nacompetitieplekken, neemt het volgende week in het eigen Parkstad Limburg Stadion op tegen een andere concurrent: FC Twente.

ADO Den Haag – Roda JC Kerkrade 2-2 (1-1)
Goals:
20′ 1-0 Jansen (ADO), 45′ 1-1 Van Hyfte (RJC), 53′ 2-1 Derijck (ADO), 81′ Peterson (RJC)
Geel:
Wormgoor, Jansen (ADO), Gullón, Inceman (RJC)
Opstelling Roda JC:
Van Leer – Gullón, Buijs, Swinkels, Van Peppen (42′ Faik) – Milec (77′ Ngombo), Zhukov (69′ Peterson), Inceman, Van Hyfte – Poepon, Van Duinen.

Foto: Roda JC Live

Comments (53)

Comments are closed.