Verslag | Roda neemt punt mee uit Galgenwaard: 1-1

Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond voor de vierde keer in vijf speelrondes een gelijkspel behaald. In Stadion De Galgenwaard werd een bij vlagen slecht duel tegen FC Utrecht met 1-1 afgesloten, wat over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag was. Tomi Juric tekende voor de Kerkraadse treffer.

Roda liep in de eerste helft lange tijd achter de feiten aan. FC Utrecht eiste het balbezit op en de Kerkradenaren beperkten zich tot een compacte verdediging, temeer omdat de aanvallers Juric en Boakye niet bereikt werden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg van Kalezic na 11 mintuen tegen een achterstand aankeek: uit een corner van Diemers kon Utrecht’s targetman Haller eenvoudig van dichtbij de 1-0 binnenkoppen, temeer omdat Roda-captain Sankoh érg zwak het duel aanging. Ook daarna was Roda telkens een stap te laat in de duels en leek een tweede treffer van de thuisploeg in de lucht te hangen, maar niets bleek minder waar; in de 36e minuut vuurde Rostyn Griffiths een schot af op het doel van Ruiter, die de bal opzij stompte, waar Tomi Juric er als de kippen bij was om de rebound binnen te schieten. Zo stond het plotseling 1-1 en Roda had even later zomaar op 1-2 kunnen komen, toen zowel Richmond Boakye als opnieuw Juric in scoringspositie de Utrecht-doelman op hun weg vonden.

Na rust trok Roda de goede tweede fase van de eerste helft door en werd er degelijk gevoetbald, terwijl Utrecht met enkele uitvallen Van Leer poogde te passeren. De grootste kans was uiteindelijk voor Hicham Faik, maar de mogelijkheid bleek niet aan hem besteed; hij bracht zichzelf vrij voor het Utrecht-doel middels een fraaie passeerbeweging, maar oog-in-oog met Ruiter schoof hij het leerwerk op de paal. Het leek voor de thuisploeg het signaal om meer vooruit te gaan voetballen, en Benjamin van Leer werd getest door Peterson en Ramselaar. Kalezic herstructureerde zijn elftal door Ard van Peppen te vervangen voor Mitchel Paulissen, maar de wijziging leek Utrecht juist in de kaart te spelen; Roda liep vooral achteruit en het was nota bene Timo Letschert die bijna voor een nieuwe Utrechtse voorsprong zorgde, maar net als Faik raakte ook zijn inzet de paal. Roda nam in de slotfase van het duel alle tijd voor spelhervattingen en dat leverde de ploeg nog een aantal onnodige gele kaarten op, maar het gelijkspel werd wel over de streep getrokken.

Door de puntendeling behouden de Kerkradenaren hun voorsprong van 3 punten op FC Utrecht, en consolideert men haar achtste plek op de ranglijst. Bij een nederlaag van N.E.C., dat morgen op bezoek gaat bij FC Twente, klimt de geel-zwarte formatie zelfs nog een plekje op de ranglijst. De Limburgers, die vier maal gelijkspeelden in hun laatste vijf Eredivisie-duels, treden volgende week in het eigen Parkstad Limburg Stadion aan tegen Excelsior Rotterdam.

FC Utrecht-Roda JC Kerkrade 1-1 (1-1)
Goals: 11′ Haller 1-0, 36′ Juric 1-1

Geel: Griffiths, Van Leer, Sankoh (RJC)
Arbiter: Nijhuis | Stadion: De Galgenwaard | Toeschouwers: 15.779
Opstelling Roda JC: Van Leer – Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen (68’Paulissen) – Griffiths, Noor, Van Hyfte, Faik – Boakye (90+2′ De Silva), Juric (88′ Gyasi)

Foto: Roda JC Live

Comments (1)

Comments are closed.