Verslag | Roda verslaat Achterhoekers met minimaal verschil: 1-0

Roda JC heeft ook diens tweede thuiswedstrijd van het seizoen weten te winnen. In Kerkrade was de formatie van Darije Kalezic met één doelpunt verschil nipt beter dan De Graafschap: 1-0. Met deze zege klimt Roda JC omhoog in de tussenstand, terwijl de degradatiekandidaat uit Doetinchem puntloos hekkensluiter blijft.

De maar liefst 13.130 toeschouwers zagen in het Parkstad Limburg Stadion een fanatiek Roda JC dat in de eerste helft diverse kansen kreeg om de score te openen. De Graafschap verdedigde met hand en tand maar liet daarbij ook de nodige ruimtes open, waar Roda in eersten instantie niet van leek te profiteren. Met name Gyasi wist het de verdediging van de blauw-witten behoorlijk lastig te maken en ook Jurjus werd getest met een diagonaal schot in de verre hoek. Na nog een fraaie vrije trap op de lat van Hicham Faik was het uiteindelijk Tom van Hyfte die na 37 minuten de ban wist te breken voor de Limburgers. Hij kwam door over de rechterkant van het Gelderse strafschopgebied, leek terug te leggen maar schoot beheerst binnen: 1-0. De verdiende voorsprong was gelukkig nog voor rust bereikt.

Na de thee en de koekjes kantelde de wedstrijd enigszins. De Graafschap moest naar voren komen om de derde nederlaag op rij te voorkomen en wist de gastheren bij vlagen aardig onder druk te zetten. Roda kon aan de overkant niet profiteren van de nog grotere ruimten die de bezoekers gaven in hun defensieve linie. Meer dan wat halve kansjes over en weer kreeg het publiek echter niet te zien en het mocht duren tot de slotfase van de wedstrijd voor Roda weer iets aan ging zetten naar de goal van doelman Jurjus. Tussendoor had Anco Jansen nog een grote kans gemist, waarbij hij wellicht beter had kunnen afleggen op de volledig van de vrijheid genietende Mitchell Paulissen.

Het bleef in het niet al te enerverende duel echter bij de ene goal van matchwinnaar Tom van Hyfte. Twee thuiswedstrijden, twee zeges tegen twee concurrenten in de hectische strijd in het rechterrijtje van de competitie, iets waar Roda JC uitermate tevreden mee mag zijn.

Comments (2)

Comments are closed.