Wellicht groot scherm op Markt voor NAC – Roda

De gemeente Kerkrade overweegt om aanstaande zondag de wedstrijd NAC Breda – Roda JC Kerkrade op een groot scherm op de Markt in Kerkrade uit te zenden. Dat bevestigt burgemeester Jos Som tegenover 1Limburg. Het besluit wordt vrijdag genomen.

Of dat scherm er komt, is onder andere afhankelijk van het resultaat dat Roda op donderdagavond boekt in het eigen Parkstad Limburg Stadion. “Als Roda na het eerste duel tegen NAC al kansloos is voor promotie naar de Eredivisie, heeft dat scherm weinig zin”, zo legt Som uit. “Daar gaan we natuurlijk niet vanuit.”

Op dit moment wordt de Markt in Kerkrade nog opnieuw bestraat. Eerder gingen al de geruchten dat er voor een eventuele huldiging zou worden uitgeweken naar het Parkstad Limburg Stadion. Som beaamt dat dat een optie is, maar verwacht dat dit niet nodig is. De verwachting is dat de werkzaamheden zondag grotendeels afgerond zullen zijn. “Van een eventuele promotie van Roda JC willen we in ieder geval een groot volksfeest maken.”

Een groot scherm op de Markt of niet, de wedstrijd is in ieder geval live te volgen via het Twitterkanaal van ons: @RodaJCLive!

Foto: Gemeente Kerkrade

Comments (5)

  1. PipoWiekser

    bis Sonntag op d’r Maat, wah joong!

Comments are closed.