“Wij zullen ons niet fluitend handhaven, dat moeten we ook accepteren”

Roda JC Kerkrade ging gisteren hard onderuit bij Ajax (6-0). Na afloop van die stevige nederlaag lieten Ard van Peppen, Gibril Sankoh en coach Darije Kalezic hun licht schijnen over het duel, en keken zij vooruit naar de volgende wedstrijd, thuis tegen ADO Den Haag.

Aanvoerder Sankoh was voor de camera van FOX Sports helder in zijn wedstrijdanalyse: “Als je na zes minuten 2-0 achterkomt, dan weet je dat je een zware avond krijgt. We deden niks goed, kregen wel twee kansen, maar verder helemaal niks; een off-day, dus. Dit was een van onze slechtste wedstrijden, en ik weet eerlijk gezegd niet waar dat vandaan komt.” Mede-verdediger Van Peppen beaamde dat de Kerkradenaren geen moment in de wedstrijd kwamen “Je maakt jezelf binnen een paar minuten kansloos. In principe moet je daarna nog steeds 100% geconcentreerd zijn om een monsteruitslag te voorkomen, maar dat is het alsnog geworden.”

Coach Kalezic was niet verrast door de zeperd in de Amsterdam ArenA. “Het niveauverschil was gewoonweg te groot. We wilden Ajax zoveel mogelijk ophouden en we wisten dat zij daar doorheen zouden voetballen, maar zij waren gewoon een aantal maatjes te groot. We weten waar we staan.” De trainer ziet dat zijn ploeg al wekenlang moeite heeft om wedstrijden naar zich toe te trekken, maar volgens hem ligt dat zeker niet aan de wedstrijdinstelling van zijn spelers. “Als coach van De Graafschap heb ik ook een keer met 6-0 of 6-1 van Ajax verloren, je weet als gepromoveerde club dat dat kan gebeuren. Je moet vooruit denken en beseffen uit welk vaatje je moet tappen om de resterende wedstrijden goed te gaan afsluiten.”

Linksback Van Peppen, die zich persoonlijk nog wel aardig staande hield tegen het driftige Ajax, denkt dat de moeizame fase waarin het team zich bevindt geen structureel probleem is. “In het begin van het seizoen viel alles goed, nu valt het een aantal keer slecht. Dat we vorige week van Excelsior verliezen is ongelofelijk, die wedstrijd win je normaal gesproken 9 van de 10 keer.” De vice-aanvoerder ziet dan ook geen reden om het roer om te gooien. “We benaderen de wedstrijden nog steeds hetzelfde en hebben evenveel vertrouwen in onszelf, alleen pakken we nu iets minder punten. We liggen nog steeds op schema voor handhaving, alleen is het jammer dat we de lijn van het begin nu nog niet kunnen doortrekken.”

Vrijdagavond wacht ADO Den Haag, dat zondagmiddag verrassend Feyenoord versloeg (1-0), voor een directe confrontatie in het Parkstad Limburg Stadion. De Hagenezen passeren bij een overwinning in Kerkrade de geel-zwarten op de ranglijst. Kalezic wil de druk op zijn selectie echter niet opvoeren. “Elke wedstrijd is voor ons belangrijk, tegen ADO of wie dan ook.  Tuurlijk kun je makkelijker verliezen tegen Ajax dan tegen een concurrent, maar elke wedstrijd zal voor ons moeilijk zijn.” Sankoh heeft er vertrouwen in dat de Koempels zich in het PLS zullen herpakken. ” We bekijken het altijd van wedstrijd tot wedstrijd. Komende week moeten we goed gaan trainen. We spelen thuis en moeten zorgen dat we zaterdag tegen ADO de punten in eigen huis houden.” Volgens Van Peppen is het de ideale mogelijkheid voor Kerkraadse revanche, maar ook hij erkent dat het seizoen nog lang duurt. “ADO zit in een lastige situatie, lastiger dan wij. Het is de ultieme kans om de slechte lijn die we nu hebben ingezet, te doorbreken en afstand te nemen van de onderste plekken. Het zal een lastig seizoen worden waarin wij ons niet fluitend gaan handhaven, maar ik heb er wel vertrouwen in dát we ons gaan handhaven. Dat zal met pijn en moeite gebeuren, maar dat moeten we ook accepteren.”

Header: Pro Shots

Comments (1)

  1. eh meneer Sankoh,
    Als je zaterdag naar het stadion gaat voor je wedstrijd tegen Oow, oow ADOow ben je 1 dag te laat!
    Wil je s.v.p. weer wakker en ge-focust worden, zoals in de eerste wedstrijden van deze competitie.

    Danke.

Comments are closed.