Willem II te sterk voor Roda: 3-2

Roda JC Kerkrade heeft in haar laatste wedstrijd voor de winterstop geen punten weten te pakken. Zondagmiddag was de formatie van Darije Kalezic in het Koning Willem II Stadion niet opgewassen tegen de Tilburgse gastheren. De Roda-goals werden gescoord door Tomi Juric en Rostyn Griffiths.

De start voor de Kerkradenaren was voortvarend te noemen. Al na zes minuten kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Juric werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald en benutte de daarna toegekende penalty onberispelijk. Dat bleek echter onmiddellijk het sein voor Roda om het rustiger aan te gaan doen, wat ertoe leidde dat in het restant van de eerste helft geen enkele kans meer werd gecreëerd.

Willem II creëerde die kansen wel en benutte er ook twee. Dries Wuytens scoorde eerst de gelijkmaker uit een afvallende bal en mocht niet veel later vogelvrij een corner inkoppen. Met name bij die laatste goal zag de verdediging van Roda er absoluut niet goed uit.

Ongetwijfeld zal er in de rust een strijdplan zijn gemaakt om de schade te herstellen, maar na drie minuten konden alle tactische besprekingen vergeten worden. Griffiths leverde namelijk eerst de bal zo maar in bij Willem II en probeerde daarna zijn fout iets te enthousiast goed te maken, waardoor Nick van der Velden vrije doortocht kreeg richting Benjamin van Leer. Hij stiftte de bal beheerst in de hoek.

Na de derde tegengoal koos Roda weer nadrukkelijker de aanval, maar dit leidde wederom niet tot serieuze kansen. De aansluitingstreffer was na ongeveer driekwart van de wedstrijd wel verdiend, maar leidde niet tot grote paniek bij de Tilburgers. Het was namelijk de thuisploeg die in het restant van de pot de grootste kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien, maar met name de ingevallen Zivkovic miste enkele kansen. De Kerkradenaren waren niet in staat om een waar slotoffensief in te zetten, en dus bleef het bij 3-2.

Foto: Roda JC Live

Comments (2)

  1. Ook nu blijkt weer dat de as Griffiuth, Sankoh te kwetsbaar is, hier zit geen snelheid in, alleen lomp verdedigen. Daar zit hem de verdedigende zwakte. Faik en van Hyfte zijn te licht op dit moment. Het ergste van alles is dat de opdrachten van de trainer niet uitgevoerd worden. Hiermee geeft hij aan geen overwicht op de ploeg te hebben of niet serieus genomen wordt. Kalazic is dus mogelijk toch niet de juiste trainer om ons heerschap op de rails te krijgen. Mogelijk dat Harm van Veldhoven een serieuze optie is om dit team weer aan het voetballen te krijgen. Dat vermogen heeft hij bij ons al eerder laten zien.

Comments are closed.