Zevende winterse versterking voor Roda: rechtsback van Luik wordt gehuurd

Tijdens het interview na afloop van de gewonnen uitwedstrijd bij Excelsior (0-1) liet Darije Kalezic al doorschemeren dat Roda nog één of twee versterkingen verwachtte in de laatste week van de transferperiode. De eerste heeft in ieder geval niet lang op zich laten wachten: nog geen veertien uur na het interview is bekend geworden dat de Kerkradenaren Martin Milec het komende half jaar gaan huren van Standard Luik. Dat meldt het Limburgs Dagblad.

De 24-jarige Sloveen heeft een contract tot de zomer van 2019 bij Standard. Hij speelt daar inmiddels anderhalf jaar, sinds de zomer van 2014. Toen werd hij voor ruim 1 miljoen euro overgenomen van de Sloveense grootmacht NK Maribor. Met die club werd hij drie maal landskampioen in zijn geboorteland. Milec, die rechtsback is, speelde tevens vier wedstrijden voor het Sloveense nationale elftal.

Dit seizoen speelde Milec twaalf wedstrijden voor Luik in de Belgische hoogste divisie. Daarvan startte hij tien keer in de basis en viel hij twee keer in. De rechtsback wordt nu dus gehuurd tot het eind van het seizoen. Dat lijkt het definitieve einde te zijn van de kansen van Henk Dijkhuizen en Martijn Monteyne bij Roda JC. Dijkhuizen werd gisteravond al gepasseerd ten faveure van Marcos Gullón. Monteyne zat tegen Excelsior niet eens op de bank.

Foto: Siol

Comments (30)

Comments are closed.